Strudel din aluat dospit cu mere

de Lavinia in Dulciuri, 7 Oct 2013 | 18997 vizualizari

 

A iesit delicios iar umplutura este dementiala :) By Timea cu mici modificari :D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 220 ml lapte
  • 1 ou intreg+2 galbenusuri
  • 1 lingurita miere
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 80 g unt topit

Umplutura:

  • 350 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie+2 linguri de zahar
  • 8 mere (mai mari)
  • 1 lingurita de unt
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel din aluat dospit cu mere:

Intr-un bol cerne 450 g faina amestecata cu 1 praf de sare. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si 50 ml lapte caldut. Fa o adancitura in mijlocul fainii si pune drojdia,coaja de lamaie ,ouale batute putin si restul de lapte caldut amestecat cu zaharul,zaharul vanilat,mierea si 50 g unt topit. Amesteca bine apoi transfera aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si framanta bine incorporand si restul de unt topit pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasa aluatul la crescut la loc caldut ferit de curenti pentru aprox 1 ora si jumatate.(a crescut foarte frumos ,aproape ca si-a triplat volumul) Intre timp prepara umplutura. Pune 300 ml lapte la fiert.

Amesteca praful de budinca cu zaharul si 50 ml lapte apoi toarna laptele fierbinte si pune budinca pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa apoi las-o la racit. Curata merele de coaja apoi rade-le pe razatoare(eu le-am ras pe razatoarea mica) Strecoara bine merele apoi pune-le la calit cu o lingurita de unt ,zaharul si scortisoara pentru 4-5 minute. Lasa merele la racit apoi amesteca-le cu budinca. Framanta aluatul dospit cateva secunde pentru a elimina aerul apoi imparte-l in 2 sau 3 bucati. Intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Traseaza usor dungi pe lateralele fiecarei foaie de aluat si pune umplutura in mijloc apoi incepe sa impletesti strudelul(alternand fiecare dunga stanga-dreapta) si tot asa pana termini.

Pune impletiturile in tava tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute. Scoate tava din cuptor ,unge strudelele cu ou ,presara zahar si mai lasa-le la cuptor 3-4 minute pana prind o culoare frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel din aluat dospit cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Lavinia 1

09.10.2013, 20:34

multumesc frumos,Mena

ancau 1

10.10.2013, 18:17

E la cuptor.Abia astept sa vad cum a iesit.Umplutura e super buna.

Lavinia 1

10.10.2013, 19:47

Multumesc Ma bucur ca l-ai incercat si sper sa iti placa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel